Hemtek Blog

 • Mikrosementti kokeilussa

  Betonia näkyy niin ulko- kuin sisätilojenkin materiaalina kodeissa ja julkitiloissa yhä enemmän ja enemmän. Yksi syy tähän saattaa olla se, että betonin näköinen ja tuntuinen pinta onkin itseasiassa mikrosementtiä. Mikä ero sitten betonilla ja mikrosementillä on ja mitä etuja mikrosementillä on materiaalina? Siitä lisää tässä blogipostauksessa.

  Lue lisää
 • Työpiste järjestykseen

  Makuuhuoneemme nurkkaan sijoitetulla työpisteelläni vallitsee luvattoman usein kaaos – paperit, vihkot, laskut, post-it -laput ynnä muut tarvikkeet pursuilevat pitkin pöytää. Täten mieli on melkoisessa kaaoksessa jo ennen kuin pitäisi istahtaa koneelle hoitamaan asioita. Halusin tehdä asialle jotakin.

  Lue lisää
 • Keittiön ilmeen hienosäätöä

  Syksy on usein muutosten ja uudistumisen aikaa. Itsekin halusin päivittää kodissamme keittiön ilmettä uusilla vetimillä, vaikka vanhoissakaan ei sinällään ollut mitään vikaa. Tuntui vain siltä, että kaipaan melko eleettömään, virtaviivaiseen ja neutraaliin keittiöön samoilla adjektiiveilla kuvailtavissa olevat, uudet vetimet.

  Lue lisää
 • Järjestystä eteiseen

  Tyypillinen tilanne - ainakin lapsiperheiden eteisessä - taitaa olla jatkuva kaaos. Sandaaleita, avokkaita, lenkkareita, saappaita ja tennareita sikin sokin pitkin lattiaa. Ehkä edellisen illan tennispelien jäljiltä kaaosta täydentää muutama maila ja pallo ja kuin pisteeksi iin päälle, koiran valjaat ja remmi löytyvät sommiteltuna kenkäröykkiön päältä valmiina seuraavaa ulkoilukertaa ajatellen. Kuulostaako tutulta?

  Lue lisää
 • Hang in there – näin vedin taipuu naulakoksi

  Värikkäät puuvetimet löysivät kodissamme oman paikkansa poikamme huoneen seinältä. Sommittelin ne hauskasti ikäänkuin kahdeksi kolmioksi, mutta kuitenkin niin, että päällekkäin olevat vetimet eivät ole aivan kohdikkain.

  Lue lisää
 • DIY-projekti: sänky pienelle pojalle

  Tähän DIY-projektiin tarve syntyi siitä toteamuksesta, että vauvastamme on kasvanut taapero ja hän tarvitsee oman ”isojen poikien" sängyn ensin päiväunien harjoitteluun ja lopulta yöunipaikaksi. Tavoitteenani olikin rakentaa pienokaisellemme äidin ja isän sängyn veroinen, mukava köllöttelypaikka plus tienkin äidin sisustussilmää miellyttävä kokonaisuus.

  Lue lisää
 • Hemtekin tarina

  Asutko vanhassa talossa, joka kaipaa koko ajan pientä remonttia tai ehostusta? Vai oletko kenties ostanut asunnon, jonka kaikki materiaalivalinnat eivät ihan istu sinun tyyliisi, mutta kaikkien pintojen ja kiintokalusteiden uusiminen ei tunnu ekologisesti eikä kukkarosi kannalta kovin järkevältä. Tiedämme tunteen!

  Lue lisää
 • Sivuston testikäytöstä puutason asennukseen

  Olin vain reilu kuukausi sitten ostanut itselleni uuden asunnon ja tehnyt sinne remonttia. Remontin yhteydessä päätin siirtää pesukoneen keittiöön. Pesukoneen ja viereisen matalan kaapin päälle tarvitsin kuitenkin massiivipuisen tason kalusteiden päälle asennettavaksi.

  Lue lisää
 • Uutta ilmettä pienellä vaivalla

  Kuten tässä blogipostauksessa jo kerroinkin, olen Laura ja asun perheeni kanssa 2010-luvulla rakennetussa kerrostaloasunnossa, joka täyttää kaikki modernin asumisen tarpeet ja mukavuudet. Rakennuttajan tekemät materiaalivalinnat ovat meidän makuumme kuitenkin melko tylsät, eli vähän liian "peruskauraa".

  Lue lisää

9 Nimike(ttä)